Pa tele!O se osofa’iga i le uafu i Oakland i le vaveao nei na fa’amalosia ai le tapunia o le tele o nofoaga e fa’atau ai container

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga lata mai: i le vaveao nei taimi Beijing ( taeao o le Aso Lulu i le lotoifale), o le Oakland Port (West Coast o le Iunaite Setete) na faʻafuaseʻi ona osofaʻia tagata faigaluega, e aofia ai Everport, TraPac, OICT ma Howard container terminals na tapunia, faʻagaioiga faʻamau. tapuni atoa!

Ua lipotia mai ina ua maeʻa le osofaʻiga, na tuʻuina atu foʻi e le uafu o Oakland se faʻaaliga i le taimi muamua, logoina o le teteʻa e ono aumaia ai le aʻafiaga ma le tulitatao o fuafuaga, o mea o loʻo i lalo:

Aukilani Port Strike-1

I le faʻaaliga, na tuʻuina atu ai e le Port of Oakland se lapataiga vave ma faʻamatalaina o le teteʻe na "ona o le maeʻa o le konekarate faigaluega", lea e fetaui ma manatu mai a matou uo i le US trucking industry.

O le konekarate i le va o le International Longshore and Warehouse Union (ILWU) ma le Pacific Maritime Association (PMA), lea e fai ma sui o le aufaigaluega uafu, na mae‘a i le aso 1 o Iulai. ua uma ona sainia le maliega a tagata faigaluega.Na tapunia le sifi muamua i uafu uma i Aukilani mo lea aso.

Aukilani Port Strike-2

Na lipotia mai e le aufaasālalau mai fafo o le taofi e le o se gaioiga aloaia a le iuni uafu ILWU.O le mea moni, na fai mai se failauga a le ILWU, "Ou te leʻi mauaina se faʻamatalaga e uiga ia Oakland i aso nei, ma afai o loʻo i ai se mea o loʻo tupu iina, o se mataupu faʻapitonuʻu, ae le o se mataupu mo le iuni atoa poʻo uafu i luga o le taulaga. Talafatai i Sisifo o le Iunaite Setete."

Na taʻu atu e le Port of Oakland i le leitio i le lotoifale KCBS i se faʻamatalaga e faʻapea na ia "iloa ma mataʻituina le tulaga."

“O lo’o matou galulue fa’atasi ma a matou pa’aga o le gataifale ina ia fa’aauau pea fefa’ataua’iga fa’ava-o-malo ma puipuia galuega i totonu o le atunu’u, o lo’o fa’amoemoe le uafu e mafai e le ILWU ma le PMA ona fo’ia lea fa’afitauli ina ia aua ne’i afaina ai le au fa’aulufale mai ma le au fa’atau atu i Aukilani. O le a taumafai le Marine Terminal e toe tatala i le sifi i lenei afiafi (po o le Aso Lulu).

Na taʻua e le Port of Oakland i se imeli i tagata e ana vaʻa i le lotoifale e faapea "o le uafu Everport, TraPac, OICT, ma Howard na tapunia i le taeao o le Aso Lulu, Matson ma le vaʻa Transport Express o loʻo tatala pea."

Aukilani Port Strike-3

"Matou te manatu mamafa i lenei osofaʻiga," o le tala lea a le alii umi o Keith Shanklin i le KCBS Radio.“E le na’o tupe, ae o a matou mea e ola ai, ina ia puipuia mea o lo’o ia te ‘outou, e tatau ona e naunau e tau mo ia mea, o le taimi nei, matou te naunau e tau mo ia, matou te naunau e o i fafo ma fai le mea. e tatau ona matou faia e faʻaali atu ia i latou matou te manatu mamafa i lenei mea ma matou te le na o le taaalo."

Aʻo leʻi faia le osofaʻiga, o Oakland Docks na faʻatali mo le silia ma le 10 aso mo vaʻa ona o le le lava o galuega a le iuni, o lona uiga o se isi tapunia e naʻo le faʻaleagaina o le tulaga.

Isi Oloa So'ogahttps://www.epolar-logistics.com/products/


Taimi meli: Nov-03-2022