Amazon e faʻaopoopo isi 100k avanoa faʻatausaga, sauniuni mo aso malolo i le lotolotoi o faʻamaʻi

tala fou

Fai mai Amasone o le a faafaigaluegaina le isi 100,000 tagata faigaluega i lenei tausaga, faʻamalosia lona faʻataunuʻuina ma tufatufa faʻagaioiga mo se vaitau o aso malolo e le pei o se isi, ona o se galu fou o COVID-19 mataupu faʻateleina i le atunuʻu.

O le afa lena o le tele o avanoa faʻavaitaimi e pei ona faia e le kamupani mo le 2019 aso malolo faʻatau.Ae ui i lea, e oʻo mai ina ua maeʻa se faʻafaigaluegaina e leʻi tupu muamua i lenei tausaga.Na aumaia e Amazon le 175,000 tagata faigaluega faʻavaitaimi na amata ia Mati ma Aperila ona o le tulaga muamua o le faʻamaʻi na taofia ai le toʻatele o tagata i o latou fale.Mulimuli ane na faaliliuina e le kamupani le 125,000 o na galuega i ni avanoa masani, tumau.Tuʻueseese, fai mai Amazon i le masina talu ai o loʻo faʻafaigaluegaina 100,000 tagata faigaluega tumau ma taimi-taimi i le US ma Kanata.

O le aofaʻi o tagata faigaluega a Amazon ma tagata faigaluega faʻavaitaimi na sili atu i le 1 miliona mo le taimi muamua i le kuata na maeʻa Iuni 30. O le a lipotia e le kamupani ana numera o galuega lata mai ma ana tupe maua i le aoauli o le Aso Tofi.

Na vaʻaia e le kamupani le faʻateleina o ana tupe mama i le afa muamua o lenei tausaga, e tusa lava pe faʻaalu piliona i le COVID-19 fuafuaga.Na taʻua e Amazon i le amataga o lenei masina e sili atu nai lo le 19,000 tagata faigaluega na faʻataʻitaʻia lelei pe faʻamaonia lelei mo le COVID-19, lea na faʻamatalaina e le kamupani e maualalo ifo nai lo le fua faatatau o mataupu lelei i le lautele o tagata.

Ole si'itia ole fa'afaigaluegaina ole Amazon e o'o mai ile fa'ateleina o su'esu'ega o ana galuega.O se lipoti ia Setema e Reveal, o se lomiga a le Center for Investigative Reporting, o loʻo taʻua ai faʻamaumauga a le kamupani i totonu o loʻo faʻaalia ai ua le lipotia e Amazon le tau o manuʻa i fale teu oloa, aemaise lava i latou o loʻo i ai robotics.Ua finau Amazon i auiliiliga o le lipoti.

Na taʻua e le kamupani i le taeao nei ua siitia le 35,000 tagata faigaluega i lenei tausaga.(I le tausaga talu ai, i le faatusatusaga, na fai mai le kamupani na siitia le 19,000 tagata faigaluega faʻagaioiga i le pule poʻo le supavaisa matafaioi.) E le gata i lea, na fai mai le kamupani e 30,000 le aofaʻi o tagata faigaluega ua auai nei i lana polokalame toe aʻoaʻoina Career Choice, lea na faʻalauiloa i le 2012.


Taimi meli: Me-09-2022