I le tausaga mulimuli ane, na toe poloka ai le Canal Suez, ma faamalosia ai le tapunia le tumau o le alavai

E tusa ai ma le CCTV News ma le aufaasālalau a Aikupito, o se tane vaʻa a Sigapoa o loʻo tauaveina le 64,000 tone o le mamafa mate ma le 252 mita le umi na paʻu i le Suez Canal i le afiafi o Aukuso 31, taimi i le lotoifale, ma mafua ai le taofia o le folauga i le Suez Canal.

Logistics News-1

O le va’a a Affra Affinity V na pa’a i le alavai o Suez i Aikupito i le leva o le Aso Lulu, ona o se faaletonu i le itu tau i lona foeuli, o le tala lea a le Suez Canal Authority (SCA) i le Aso Lulu (taimi i le lotoifale).Ina ua pau le vaa, e lima vaa toso mai le Suez Canal Authority na mafai ona toe faaopeopea le vaa i se galuega faamaopoopo.

Tala Fou-2

Na ta‘ua e le sui sooupu a le SCA, o le vaa na pa‘a i le 7.15pm i le taimi i le lotoifale (1.15am i le taimi o Beijing) ma toe opeopea pe tusa o le lima itula mulimuli ane.Ae na toe foʻi le taʻavale i le masani i le maeʻa ai o le vaeluaga o le taimi i le lotoifale, e tusa ai ma faʻamatalaga e lua a le SCA.

O lo’o fa’ailoa mai, o le fa’alavelave na tula’i mai i le itu i saute o le alavai e tasi o lo’o fa’alauteleina ai le alavai, o le nofoaga lava lea na fa’atupu ai le popolega o le lalolagi ina ua pa’a le va’a “Changsi”.Na o le 18 masina ua mavae talu mai le poloka tele o le seneturi.

Tala Fou-3

O le va'a a Sigapoa na fai mai o se vaega o le fu'a e aga'i atu i saute i le Sami Ulaula.E lua va'a e ui atu i le Suez Canal i aso uma, tasi i matu i le Metitirani ma le isi i saute i le Sami Ulaula, o le auala autu mo le suauu, kesi ma oloa.

Fausia i le 2016, o le Affinity V uili e 252 mita le umi ma 45 mita lautele.E tusa ai ma se failauga, o le vaa na folau mai Potukale i le uafu o le Sami Ulaula o Yanbu i Saudi Arabia.

O le fa'alavelave soo i le Suez Canal ua mafua ai foi ona naunau le pulega o alavai e faalautele.Ina ua uma le Changci, na amata ona faʻalauteleina ma faʻaloloto le SCA i le itu i saute o le alavai.O fuafuaga e aofia ai le fa'alauteleina o se alavai lona lua e fa'ataga ai va'a e malaga i itu e lua i le taimi e tasi.O le faʻaopoopoga o loʻo faʻamoemoe e maeʻa i le 2023.


Taimi meli: Sep-02-2022