Europa ma Amerika i Saute na amata ona faʻavavevave e ufiufi le pa'ū, o uta e ono pa'ū i le iʻuga o le faʻamaʻi tulaga

E i ai se pito i lalo i le maketi o felauaiga i le lalolagi atoa?

Mo le taimi nei, e leai se laina pito i lalo, a itiiti mai seʻia oʻo i le maualuga o uta o le Tausaga Fou!

E tusa ai ma le lomiga lata mai o le lipoti a le maketi a Drury i le lalolagi atoa, o le World Container Shipping Rate Index (WCI), ina ua uma ona paʻu mo le 36 vaiaso sosoo, na paʻu i lalo le isi 9% i le vaiaso talu ai, i lalo 70% mai le vaitaimi tutusa i le tausaga talu ai, ma le fa'amaufa'ailogaina le tulaga aupito maualalo i le lua tausaga talu ai.

Europa ma Amerika i Saute na amata faʻavavevave le tali atu i le faʻamaʻi-1
Europa ma Amerika i Saute na amata faʻavavevave le tali atu i le faʻamaʻi-2

Europa, Amerika i Saute na amata faʻavavevave le tele o auala e ufiufi ai le tautoulu

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga: o faʻamatalaga lata mai a Shanghai Shipping Exchange o loʻo faʻaalia ai o le faʻatinoina o le maketi o felauaiga o pusa oloa a Saina e vaivai, o le tuputupu aʻe o manaoga tau femalagaiga e vaivai, ma o loʻo faʻaauau pea ona faʻaitiitia le fua o uta o le maketi o auala o le sami, toso i lalo le faʻasologa o faʻamaumauga.

O le fua faatatau o uta o uafu autu i Europa ma Amerika i Saute na faasolosolo malie lava.I le aso 11 o Novema, o le fua faatatau o uta o le auina atu i fafo mai Shanghai i taulaga autu i Europa sa 1,478 USD / TEU, i lalo 16.2%.O le fua faatatau o uta mai Shanghai i Amerika i Saute sa 2,944 USD / TEU, i lalo 22.9%

E tusa ai ma le fua faatatau o uta i le masina talu ai na tuufaatasia e le kamupani Vaa e tasi, o le fua o uta a le tele o laina uta tetele e aofia ai Europa, Amerika, Amerika i Saute ma Ausetalia ma Niu Sila o loʻo faʻavavevave e faʻafefe ai le pa'ū, lea e foliga mai e puʻea ai le. lalo!

I le auala, Asia i Amerika / Sepania na paʻu i le isi 2.9% i lenei vaiaso i le $1,632 i le Feu, faʻapea foʻi ma isi auala uma.

O tau o uta i Europa ma le Iunaite Setete e ono pa'ū i lalo ifo o le fa'ama'i i le fa'ai'uga o le tausaga

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga lata mai, o loʻo valoia e nisi o tagata popoto e ono paʻu i lalo ole tulaga muamua o le faʻamaʻi aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o lenei tausaga.

Europa ma Amerika i Saute na amata faʻavavevave le tali atu i le faʻamaʻi-3

Ma faʻatasi ai ma tau faʻagaioiga e sili atu le maualuga nai lo le 2019, e mafai ona faʻamalosia atili auala e toe foʻi i le mumu i le kuata muamua o le 2023.

E tusa ai ma Lars Jensen, Pule Sili o Vespucci Maritime, o le pa'u tele o tau o nofoaga e "le maalofia" ona o le vaivai tele o manaoga.

Ae na ia faʻaopopoina o le toe faʻaleleia o tau o uta e mafai ona lagolagoina e le toe faʻaleleia o le manaʻoga pe a maeʻa.

Ua matua'i fa'atupula'ia le numera o tapunia i le Pasefika

E tusa ai ma faʻamaumauga lata mai na tuʻuina mai e Drury, i le isi 5 vaiaso (Viaaso 46-50), 93 folau mai le 731 faʻatulagaina folau i auala tetele e pei o Trans-Pacific, Trans-Atlantic, Asia-Nordic ma Asia-Mediterranean ua maeʻa. faʻasalalau, o se faʻaleaogaina fua faatatau o le 13%

I lenei vaitau, o le 59% o malaga avanoa o le a i luga o auala i sasaʻe o le Pasefika, 26% i luga o auala Asia-Nordic ma Metitirani ma 15% i luga o auala i sisifo o Atelani;Faatasi ai ma i latou:

O LE Alliance na sili ona soloia, faʻasalalau 41

O le 2M alliance na faasilasilaina 16 faaleaogaina

Na faalauiloa e le OA Alliance le 15 faaleaogaina

Europa ma Amerika i Saute na amata faʻavave le tali atu i le faʻamaʻi-4

I le taimi nei, e tusa ai ma le lipoti a le Sea-Intelligence, o loʻo i ai se faʻateleina o le aofaʻi o vaʻalele avanoa i luga o auala i luga o le Pasefika i le vaitaimi o le 42-52 vaiaso, ae le o le tele o femalagaiga i luga o auala Asia ma Europa.

E 34 folauga fou i le va o le talafatai i sisifo o Asia ma Amerika i Matu, ma 16 folauga fou i le va o le talafatai i sasae o Asia ma Amerika i Matu.Mo le auala Sipaniolo-Amerika, na faʻasalalau e le laina se isi 7-11 vaʻa i totonu uma ae naʻo le lima vaiaso ole taimi suʻesuʻe.

Europa ma Amerika i Saute na amata ona faʻavavevave le tali atu i le faʻamaʻi-5

Na faaalia e Alab Murphy, le pule sili o le Sea-Intelligence: “Ua atagia mai ai le faatalatū o kamupani vaʻa i le auala e taulima ai felauaiga e ono tulaʻi mai i luma o le Tausaga Fou a Saina. pe o le ai ai se siʻitaga faʻatausaga i le manaʻoga."

E lei iai se tulaga faapea i luga o le auala Asia ma Europa, lea na vaaia ai na o le ono vaalele gaogao, ae o le auala Asia-Mediteranean na vaaia le siitia o le fa vaalele gaogao.


Taimi meli: Nov-18-2022