Ina ua maeʻa le aso malolo, o le tau o uta i le va o le Iunaite Setete ma Sisifo na vave ona paʻu i lalo ole $1800 faʻailoga, NOR na pa'ū ile $1100

O loʻo faʻamoemoe tagata uma o le aso malolo o le National Day o le a fesoasoani e faʻasaoina le vaivai o le maketi o uta, ae atonu e le aoga le faʻamoemoe lelei o tagata uma!

E tusa ai ma a matou tala fou: pe a maeʻa le National Day, Europa, Amerika i Matu, Sasaʻe Tutotonu ma Amerika i Saute ma isi auala tetele o loʻo faʻavaivaia fua o uta!

O faʻamatalaga mai le maketi i luma o loʻo faʻaalia ai o le uta o le sami o le auala i le va o Amerika ma Sisifo, ua taʻua o le paionia o le faʻaitiitia o uta, na vave ona paʻu i lalo o le taua o le $ 1,800 / 40HQ i totonu o le tolu aso talu ona maeʻa le tausamiga.Faatasi ai ma i latou, o le 40-futu NOR container (" Non Operating Reefer ": Cold dry containers) na paʻu i le mataʻutia $1,100.

O laina tetele uma e la'u i lalo

Ua lipotia mai o faʻamaumauga lata mai a Shanghai Shipping Exchange o loʻo faʻaalia ai i le aso 30 o Setema, o le tau o uta (vaa ma totogi faaopoopo) a Shanghai uafu auina atu i fafo i maketi autu o le taulaga i sisifo ma Sasaʻe o le Iunaite Setete e 2399 US dollars /FEU. ma le 6159 US tālā /FEU, i lalo 10.6% ma le 5.8% fa'atusatusa i le tausaga talu ai.

Auala Amerika i Matu:

O le fua faatatau i Sisifo e $2,399 i le FEU, i lalo 10.6% mai le tausaga talu ai.

O le fua faatatau o uta a Amerika i Sasae e $6,159 i le FEU, i lalo i le 5.8% mai le tausaga talu ai.

Auala i Europa:

O le tau o le taulaga autu a Europa e $ 2,950 / TEU, i lalo 6.7% mai le tausaga talu ai

Ole fua faatatau ole laina ole Metitirani e $2,999 ile TEU, i lalo ole 7.7% mai le tausaga talu ai

Fagaloa o Peresia: $912/TEU, i lalo 7.7% mai le tausaga talu ai

Ausetalia-Niu Sila: O tau e $1,850/TEU, i lalo e 5.4% mai le tausaga talu ai.

Ala Amerika i Saute: $5025/TEU, i lalo 8.3% mai le vaitaimi ua mavae

E ese mai, o le World Container Freight Index (WCI) na paʻu i le isi 8% i le vaiaso talu ai ma ua paʻu i lalo 64% mai le tausaga na muamua atu, e tusa ai ma faʻamatalaga lata mai a Drury (Oketopa 6)

Pa'u uta-1

Ua lipotia mai o le faaitiitia o tau o uta o le a avea muamua ma luitau le tulaga break-even point.Faaalia e le faauluuluga o se kamupani uta uta tele e faapea, e 1,500 tala le aofa‘i o kamupani va‘a tetele i le tulaga ua soloia ai uafu.

Mo le kamupani tele felauaiga, fai mai le pule sili o le kamupani vaa, e moni lava le matagofie o le auala i sisifo o kamupani vaʻa i le ogalaau o le tau i le va o le $ 1300 i le $ 1500, e faʻalagolago lava i le tele o le vaʻa gafatia, pe i ai se faʻapipiʻi desulfurizer , e ese mai le plug plug port, pe o tau suauʻu i luga o le itu maualuga, ae le o le auala filifiliga ports o telefoni, tau pulea lelei, ma isi mea uma e aafia ai.

O le a taofia e le fa'aui i tua tumau o le gafatia ona taofia le pa'u o tau o uta?

O le aso malolo o le National Day e itiiti se mea na faʻamalieina ai le faʻaseʻe i uta ma totogi faʻailoga, faʻatasi ai ma le SCFI ma le CCFI faʻailoga "faʻatulagaina e toe amata le paʻu o le vaiaso talu ai" i lenei vaiaso, e tusa ai ma le Linerlytica.

Na taʻua e se tagata suʻesuʻe i Linerlytica: "O loʻo mumusu laina o uta e tipi le gafatia ma o le faʻaitiitia o le faʻalavelave o le taulaga ua faʻafefe ai le tele o le faʻaitiitia o le gafatia.

Na taʻua e HJ Tan, tagata suʻesuʻe i Linerlytica: "E oʻo mai i le taimi nei, o le taofia o le faʻafefe o le uafu ua matua le aoga i le taofia o le paʻu o tau o uta. O le mea e manaʻomia i le taimi nei o le aveesea tumau o le gafatia mai auala."

Pa'u uta-2

Fai mai a ia, o le Linerlytica o loʻo fuafua e oʻo mai i le taimi nei ua fuafuaina le faʻaitiitia o le Talafatai i Sisifo mo le itiiti ifo i le 7 pasene o le aofaʻi o fefaʻatauaʻiga, ae o le tipi i luga o auala i Sasaʻe e itiiti ifo i le 2 pasene ona o auaunaga o loʻo faaui i tua "ua uma ona galue i lalo ole malosi atoatoa. Ae ui i lea ma o nisi o lena gafatia o le a toe faʻafoʻi mai i le maketi.

Na faʻaopopo e Mr Tan: "O kamupani vaʻa laiti o le a faʻatumauina auala i luga o le Pasefika seʻia oʻo ia Oketopa, e aofia ai CU Lines, Transfar, BAL ma Sea-Lead. I le taimi lava e tasi, o le a faʻapipiʻi e Wanhai ana vaʻa 13,200 TEU i le US West Coast ala i le faaiuga. o Oketopa, e fa'amalieina lelei le a'afiaga o le fa'aui i tua o auala e lua e le masani ai i luga o le Pasefika."

"E le pei o le tulaga i le 2016 poʻo le 2020, pe a maualalo le tau o le lisi ma o le faʻatonuga e laʻititi, o le tau avanoa e aveese ai le gafatia i aso nei e maualuga tele."

O le mea moni, na taʻua e Linerlytica, o le vave faʻaleagaina o le sapalai-manaoga, e leʻi taofia ai le au vaʻavaʻa mai le tuleia i luma ma fuafuaga faʻalautele gafatia, faatasi ai ma Maersk ma MSC na faʻamaonia le tele o poloaiga mo vaʻa fou i le vaiaso talu ai, "o loʻo tuleia ai le faʻatonuga o vaʻa i taimi uma i le 7.44. miliona TEUs."

O lo'o fa'aauau pea ona taofia e kamupani va'a le oso i luga o uafu

E tusa ai ma a matou faʻamatalaga: Mo le isi lima vaiaso (vaiaso 41-45), 77 faʻaleaogaina ua faʻalauiloaina i le va o vaiaso 41 (Oketopa 10-16) ma le 45 (Novema 7-13), mai le aofaʻi o 735 faʻatulagaina malaga i luga o le tele. auala e pei ole Trans-Pacific, Trans-Atlantic, Asia-Nordic ma Asia-Mediterranean auala.Ole fua ole fa'aleaogaina ole 10 pasene

Fai mai Drury, o le 60 pasene o femalagaiga i luga o le ea i lenei vaitau o le a faia i luga o le itu i sasaʻe o auala fefaʻatauaʻiga i luga o le Pasefika, 25 pasene i Asia-Nordic ma Metitirani auala ma 15 pasene i luga o auala i sisifo o Atlantic auala.

I le lima vaiaso na soso'o ai, na fa'aleaogaina e le va'a tetele e tolu a le lalolagi le 58 folauga, e tusa ma le 75% o le aofa'i atoa o folauga.Faatasi ai ma i latou:

O le soʻotaga 2M na faʻamutaina le tele o vaʻalele, faʻasalalau 22 faʻaleaogaina

NA faalauiloaina e le Liki 18.5 faaleaogaina

E 17.5 taimi e soloia ai le liki OA

Pa'u uta-3

Fai mai Mr Drury: Ua suia nei le pisinisi o felauaiga mai se vaitaimi e le lava le gafatia i se vaitaimi o le paʻu o le manaʻoga, o lona uiga o le puleaina o gafatia e tatau ona avea ma faamuamua maualuga mo fua faatatau e lagolagoina.

O le fefe i le paʻu o le lalolagi, o le lamatiaga o taua ma le le mautonu o faiga faaupufai ua mafua ai le paʻu o tupe faʻaalu a tagata faʻatau, faʻatasi ai ma manaoga o gaosiga ma fefaʻatauaiga.A o tatou ulufale atu i se vaitaimi o le vaivai tele o manaoga, ua paʻu le tau o uta uta, ma ua faamalosia le tele o kamupani vasa o le lalolagi e faia ni laasaga malosi e pulea ai le gafatia e ala i le faalēaogāina o le tele o folauga ma, i nisi tulaga, e oʻo lava i le faamutaina o laina liʻo, aemaise lava i totonu. fefa'ataua'iga i le Pasefika.

Mai le vaaiga fa'agaioiga, o lo'o feagai pea tagata va'a ma BCO ma fa'alavelave ma fa'atuai, ae maise lava i fefa'ataua'iga i luga o le sami, lea e maualuga ai tau o nofoaga ona o fa'ama'i i itu uma e lua o le Atelani ma uiga o lenei fefa'ataua'iga la'ititi, lea e la'ititi lava le aofa'i o. e pulea e avefe'au le tele o maketi.


Taimi meli: Oke-13-2022